El projecte - El proyecto

Tal i com us em dit al inici, el objectiu d'aquest projecte es aconseguir una finca autosuficient, tan a nivell alimentari com energètic. Abans de començar el projecte, varem investigar el que hi havia disponible al respecte a Internet i fent servir llibres de fàcil accès a Biblioteques públiques. Varem trobar algunes coses interesants, que ens varen servir per a iniciar la nostre tasca.

Tal y como habiamos dicho al principio, el objetivo de este proyecto es conseguir una finca autosuficiente, tanto a nivel alimentario como energético. Antes de comenzar el proyecto, investigamos la disponibilidad de información en Internet y usando libros de fácil acceso en Bibliotecas públicas. Encontramos algunas cosas interesantes, de utilidad para el inicio de nuestra tarea.

Però el que jo vull incloure aquí es un recull de la informació que vagi troban i la que pugui afegir basant-nos en la nostre propia experiència (i la de la meva familia, per suposat), referent als mètodes tradicionals de procesat d'aliments i tota mena de materials, antigues tècniques de conservació d'aliments i tot alló que permeti la vida sense el recurs de suministres externs.

Està clar que som una societat cada vegada mes especialitzada, el que vol dir que podem ser grans experts en quelcom i una nulitat en quasi tot el demès. No es una postura criticable; però la considero incòmoda. En cas de necesitat, provocada per qualsevol circumstancia inevitable, no sabríem pas que fer!

Es per a tots nosaltres incloure aquesta informació. I desitjar que no en hagem de menester en un futur pròxim, sent tan sols d'utilitat per a gaudirne per part de qui vulgui pasar una bona estona assajant o algun dels procediments que aquí es descriuen en les seves estones de lleure.


Significat Conservació d'aliments Gestió de l'aigüa Productes naturals